Rotterdam: het einde van mijn comfort zone!

 

 Daar sta ik dan.

Met een roze envelop in de ene en mijn mobiel (als gids) in de andere hand. Ik haal diep adem en loop met de stroom van mensen mee het station door. Met bewondering kijk ik om me heen. Het missen van de trein zal geen straf meer zijn met de vele leuke winkels en eettentjes in de stationshal. Eenmaal buiten aangekomen wordt mijn bewondering voor het Centraal Station van Rotterdam nog groter. Snel maak ik een paar foto’s, kijk nog eens om me heen en zet mijn eerste stap in mijn inspiratie-avontuur. Rotterdam, here I come!

Donderdag rond het middaguur schuift Kirsten een roze envelop onder onze neus, ze zegt niets, gaat zitten en doet heel geheimzinnig. Ik open de envelop en zie in grote koeienletters staan: “LIFE BEGINS AT THE END OF YOUR COMFORT ZONE…”. Alleen op stap in een grote stad, dat is wel een uitdaging. Maar wel eentje die ik met beide handen aangrijp. Die avond stippel ik mijn plan uit en bereid me voor op de dag die me te wachten staat.

​WITTE DE WITHSTRAAT

De sneeuwvlokjes dwarrelen langzaam uit de hemel naar beneden, maar dat mocht de goede moed niet drukken. Met de eerste bestemming op de planning en een knorrende maag loop ik richting de Witte de Withstraat. Eén van de hipste straten in Rotterdam, gevuld met cafés, restaurants, winkels en kunstgaleries. De ideale plek voor een pitstop! Bij het Nieuw Rotterdams Café (NRC) loop ik naar binnen en bestel ik de (beroemde) Rotterdamse Kroketten en een lekkere warme cappuccino om me bij op te warmen. Daarna zet ik mijn kleine citytrip verder door.

STREET ART

Overal waar je kijkt, om elke hoek en in elke straat vind je prachtige muurschilderingen en inspirerende quotes. Een van de leukste quotes die ik ben tegengekomen was in de Witte de Withstraat: “In the future everyone will be famous for 15 minutes” en tegenover de Markthal: “I have to change to stay the same”. Zo zijn er nog veel meer inspirerende quotes en muurschilderingen te vinden. Hier zijn ook speciaal routes voor uitgestippeld, wie weet iets voor de volgende keer?

 

 

KRAAMPJESHOPPER

Dé bestemming die absoluut niet mag missen op mijn lijstje van bezienswaardigheden is de Markthal! Dit is echt een “MUST SEE” als je Rotterdam gaat bezoeken. Een plek waar je heerlijk kan eten bij restaurants of snacken bij één van de vele kraampjes. Het is maar goed dat dit mijn laatste bestemming is, tijd heeft hier geen invloed op mij en voor ik het weet ben ik een paar uur verder.

Bij binnenkomst is het eerste wat je opvalt de enorme mooie kleurrijke koepel, overal waar je kijkt zie je weer iets nieuws. De ene na de andere leuke kraam loop ik langzaam voorbij, honderden vrolijke donuts komen mij schreeuwend tegemoet. Ik zwicht voor de eerstvolgende cupcake-kraam “Momade Cupcakes”. Na lang wikken en wegen neem ik twee heerlijke cupcakes mee, deze bewaar ik voor de terugreis! Na het 4e rondje neem ik nog wat te drinken en besluit dan dat het tijd is om naar huis te gaan!

Ik kan er kort over zijn: Rotterdam is absoluut een mooie en inspirerende stad. Natuurlijk heb ik nog lang niet alles gezien en kunnen beleven, maar voor nu zit mijn inspiratie-avontuur er op.

Rotterdam wat was je leuk, hopelijk tot in de zomer!

Geschreven door: Lydia Kelder-Verbaan

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact op met Lydia!